Nyt samarbejde med headspace: Vi kan nå ud til endnu flere familier

Center for Familieudvikling har indgået et samarbejde med headspace om deres nye projekt, ”headspace Family”. Som NGO er det nemlig en del af ambitionen at styrke snitfladerne til andre aktører, som arbejder for samme større formål: Familiens trivsel. 

I begyndelsen af september lancerede headspace et nyt, gratis samtaletilbud. De ønsker at øge trivslen hos børn og unge ved at give støtte og vejledning til deres pårørende og familier. Det sker gennem tilbud om individuelle pårørendesamtaler og familiesamtaler i fem ”headspace Family” centre i Danmark.

”Vi har en stor respekt for headspaces arbejde, og vi glæder os over deres nye projekt ”headspace Family”. Vi har en stor respekt for medarbejdernes indsats og deres rådgivningssamtaler. Fortrolige samtaler, som unge og deres pårørende har gratis adgang til, når de kæmper i livet,” siger Maria Techow, afdelingsleder i Center for Familieudvikling.

Der ligger derfor også en særlig glæde over det nyligt indgåede samarbejde, hvor Center for Familieudvikling understøtter den vigtige indsats i ”headspace Family”.

Det sker gennem uddannelsesforløb og supervision til headspace-medarbejdere. Og tager sit afsæt i Center for Familieudviklings mere end 20 års specialiserede viden om, hvordan man kan styrke familiens trivsel ved at arbejde med relationerne.

”På Center for Familieudvikling har vi blandt andet specialiseret os i, hvad det gør ved familiens trivsel, når én i familien bliver ramt af svære udfordringer, eller når det går den anden vej rundt, og barnet ikke trives, fordi familien – eller forældrene – har det svært. Og vi har stor erfaring i, hvordan man gennem terapi- eller gruppeforløb kan hjælpe den enkelte og dermed hele familien godt videre,” forklarer Maria Techow.

Hos headspace oplever de ligesom på Center for Familieudvikling, at familien nogle gange har det svært, fordi den unge ikke trives, og i deres arbejde ser de også, at unge kan opleve mistrivsel, fordi forældrene har det svært sammen. Netop de perspektiver har de ønsket at styrke med ”headspace Family”.

”Vi oplever, at der er stor genklang i vores arbejde. Nok arbejder headspace med gratis samtaletilbud tilbudt af erfarne frivillige sammen med medarbejdere i ”headspace Family”, og vi tilbyder både forebyggende indsatser og terapeutiske forløb. De har et stort fokus på hjælpen til unge, og vi fokuserer mest på hjælpen til forældrene. Men vi er fælles om at ville støtte og styrke trivslen i danske familier,” udtaler Maria Techow og peger på perspektiverne:

”Samarbejdet med headspace om deres nye projekt gør, at vi kan nå ud til endnu flere familier, som har det svært. Vi har længe delt opgang og boet ’dør om dør’ med headspace. Nu kan vi lægge noget vigtigere til – nemlig at vi deler samme håbefulde ambition: At styrke de nære relationer i familien.”

FAKTA

  • Siden 20024 har Center for Familieudvikling arbejdet for at styrke trygheden og trivslen i danske familier.
  • Det sker gennem tilbud om forebyggende indsatser og terapi til privatpersoner samt faguddannelser til fagfolk. Desuden arbejdes der for samarbejdsrelationer til andre aktører, heriblandt headspace.
  • Center for Familieudvikling står for uddannelse og supervision af relevante headspace-medarbejdere for at styrke deres nye pårørende- og familieindsats, ”headspace Family”.

Læs også:

Læs her hvad en centerchef og en familierådgiver hos ”headspace Family” siger om samarbejdet med Center for Familieudvikling: ”Det kan højne kvaliteten af det rådgivningsarbejde, der leveres”